De speelgoedschijf

Het is alweer een tijdje geleden dat we met 2 vrijwilligers naar de speelotheek in Gorinchem gingen om daar heel veel speelgoed uit hun collectie in ontvangst te nemen. We zijn nu hard bezig om al dit speelgoed in onze collectie te krijgen. Misschien heeft u al het een en ander voorbij zien komen.

De komst van zoveel nieuw speelgoed tegelijk was voor ons een mooi moment om eens te kijken naar het invoeren van de speelgoedschijf. Dit is een schijf van de Vereniging Speelotheken Nederland waarin categorieën beschreven zijn die kunnen helpen speelgoed te kiezen voor een bepaald doel.

In de speelotheek kunt u al een aantal van deze categorieën terugvinden en ook op de website zijn ze aangemaakt en zijn de foto’s geplaatst. Bovendien zijn er twee categorieën uit onze oude lijst vervangen door nieuwe uit de speelgoedschijf: rijdend speelgoed is nu bewegingsmateriaal en de categorie muziek valt inmiddels onder creativiteits- en expressiemateriaal.

Op dit moment zijn de nieuwe speelgoedgroepen alleen nog maar gevuld met speelgoed dat we kregen uit Gorinchem, maar zodra we klaar zijn met het in de collectie opnemen van dat speelgoed, zullen we verder gaan met het opnieuw indelen van het speelgoed uit onze eigen collectie. U zult dan vanzelfsprekend ook meer foto’s onder de categorieën op de site vinden.

Via deze site houden we u graag op de hoogte van de ontwikkelingen en mocht u vragen hebben kunt u ze natuurlijk altijd stellen. We helpen u graag!

 

Reacties zijn gesloten.