Veel gestelde vragen

Hoe gaat het in zijn werk bij de speel-o-theek?
Je zoekt speelgoed uit wat je graag wilt lenen en neemt dit mee naar de balie. De medewerksters zetten de gegevens in de computer, je betaalt contant het leengeld en je mag het speelgoed voor 3 weken mee naar huis nemen.
Is de uitleentermijn voorbij dan lever je het speelgoed schoon en compleet weer in. Je kunt zelf de onderdelen alvast controleren met behulp van de onderdelenlijst die bij het speelgoed zit. De medewerksters controleren of het speelgoed op tijd en correct is ingeleverd. Ben je te laat of missen er onderdelen dan betaal je daarvoor een boete.
Hoeveel stuks speelgoed mag je lenen?
Als je een gezinslidmaatschap hebt, geldt er geen maximum aantal stuks. Je betaald uitleenkosten per stuks speelgoed. Heb je een PLUS lidmaatschap dan mag je per keer 5 stuks speelgoed lenen, waarvan max. 1 stuks buitenspeelgoed zonder verdere uitleenkosten.
Wat doe je als je bij thuiskomst merkt dat het speelgoed niet compleet is?
Neem zo gauw mogelijk contact op met het bestuur via info@deknikkerpot.nl
Of kom even langs in de speel-o-theek, dan kun je het meteen zonder extra kosten omruilen.
Waarom zitten er geen batterijen in het speelgoed?
Je zorgt zelf voor de benodigde batterijen. Bij inleveren van het speelgoed haal je ze er ook weer uit. Zo is het verbruik van batterijen naar ons idee op een eerlijke manier geregeld.
Mag je het speelgoed ook langer lenen?
Als het speelgoed niet is gereserveerd kun je het speelgoed eenmaal met 3 weken verlengen. Je betaalt dan de gebruikelijke uitleenkosten.
Hoe wordt de boete te laat berekend?
De boete voor het te laat inleveren wordt berekend per uitleendag. We zijn 3 dagen in de week open, dus voor klein speelgoed betaal je € 0,60 boete als je een week te laat bent.
Wat moet je doen als er iets kapot gaat aan het speelgoed?
Meldt het even bij het inleveren. Je betaalt dan daarvoor een boete van € 1,50 per kapot onderdeel.  Onze kapotcommissie bekijkt de schade en kan een aanvullende boete bepalen.
Kun je ook speelgoed reserveren?
Ja, dat kun je regelen in de speel-o-theek. Als het speelgoed binnen is krijg je een telefoontje of een email. Je kunt het dan binnen een week komen ophalen. Reserveren via de telefoon of mail is niet mogelijk.
Welke voordelen heeft het om vrijwilliger te worden?
Als vrijwilliger mag je gratis speelgoed lenen. Je mag helpen uitzoeken welk nieuw speelgoed er wordt aangeschaft. Jaarlijks hebben we een vrijwilligersuitje. Je mag je kindje(s) gewoon meenemen tijdens de uitleen; er is genoeg speelgoed om mee te spelen!
Hoe beëindig ik mijn lidmaatschap?
Wilt u het lidmaatschap beëindigen, dan heeft u na het eerste jaar een maand opzegtermijn. U zegt schriftelijk op bij het bestuur en levert tevens uw lidmaatschapspas in.
Waarom graag gepast betalen?
Wij hebben een beperkt bedrag aanwezig in de speel-o-theek i.v.m. veiligheid. Dit betekent dat als er een klein bedrag verschuldigd is, wij meestal niet voldoende wisselgeld hebben als er met papiergeld wordt betaald.
Ik ben mijn lidmaatschapskaart kwijt, wat nu?
Je kunt een vervangende lidmaatschapskaart aanvragen. Dit kost € 1,50.