Algemeen

Wat is een speel-o-theek?
Een speel-o-theek leent speelgoed uit aan kinderen, vaders en moeders, opa’s en oma’s en andere verzorgers. Door speelgoed te lenen van een speel-o-theek kunnen kinderen regelmatig met nieuw of ander speelgoed spelen: met speelgoed dat aansluit bij hun belangstelling en ontwikkeling.

Waarom een speel-o-theek?
In de eerste levensjaren van een kind gaat de ontwikkeling zo snel, dat er regelmatig ander speelgoed nodig is om nieuwe ontdekkingen te kunnen doen, te kunnen oefenen en fantaseren.
Goed en sterk speelgoed is echter duur en koop je meestal niet zomaar. Bovendien is het niet altijd zeker of dat nieuwe speelgoed wel aanslaat bij het kind. Bij de speel-o-theek kan je speelgoed lenen en uitproberen. Onze medewerksters denken graag mee welk speelgoed geschikt kan zijn voor uw kind. 

Wat is er en voor wie is het?
De speel-o-theek is er voor kinderen van 0 t/m 12 jaar. Ook kinderen met een lichamelijke of verstandelijke beperking zijn welkom; voor hen is er geen leeftijdsgrens.
Voor de jongste kinderen is veel speelmateriaal aanwezig, voor binnen en buiten. Voor de oudere kinderen zijn er vooral gezelschapsspellen en wat moeilijker constructiemateriaal. Voor kinderen die wat extra ondersteuning kunnen gebruiken in het leerproces is er educatief speelgoed.
Daarnaast hebben we bouwmateriaal, muziekinstrumenten, puzzels, rijdend materiaal en ontwikkelingsmateriaal. Maar ook een glijbaan, een skelter met 3 wielen, waveboards en een grote collectie playmobil.

Wij zijn aangesloten bij de Vereniging Speelotheken Nederland.

 

logo VSN nieuw